Om klinikken
Om klinikken
Om klinikken

Sydfyn- og Øhavets Mobildyrlæge – jeres dyrlæge i hjemmet

Der kan være mange grunde til, at I som kæledyrsejere foretrækker at få dyrlægen hjem til jer frem for, at I kommer til dyrlægen. Optimere dyrets velfærd, bekvemmelighed, tryghed i hjemmet er blot nogle af grundene. I min tid som dyrlæge, hvor jeg har arbejdet på større og mindre klinikker samt haft min egen klinik, har jeg kun haft positive oplevelser med og fået god feedback fra ejere på at komme hjem til jer. Der er ro, der er tryghed, og der er tid. Alt i alt gør disse rammer, at kæledyret og ejeren slapper mere af og får en bedre oplevelse. Det behøver ikke være stressende eller gøre ondt at have med dyrlægen at gøre. Tværtimod får kæledyret guffer, klap og hjælp. Dvs. det øger velfærden for dit kæledyr, og dermed får I som ejere også en god oplevelse. Ofte kan det handle om de neden for beskrevne situationer.

Stress

Min erfaring er, at mange dyr særligt hunde og ikke mindst katte bliver stresset af at komme til dyrlægen, dels grundet de mange nye og fremmede lugte, dels fordi årsagen til at komme ofte er sygdom, hvilket nødvendiggør behandling allerede hos dyrlægen. Dette forbinder dyrene ofte med noget ubehageligt, hvorfor det kan stresse såvel dyr som ejer. Derfor har jeg erfaret i min egen klinik, at det gav rigtig god mening for dyrene og deres ejer, at jeg kom hjem i dyrenes egne trygge rammer og udførte mine undersøgelser. Dyrene bliver væsentligt mindre stresset, hvilket øger deres velfærd. Og det er kernen i mit arbejde – at øge dyrenes velfærd. Det er min vurdering, at dyrene (og ejeren) sagtens kan få gode oplevelser med en dyrlæge – trods smerte og anden ubehag, såfremt undersøgelsen sker i trygge rammer og med en rolig og omsorgsfuld tilgang.

Travlhed

Derudover kan der være familier, hvor det kan være svært i en presset hverdag at afsætte tid til at gå til dyrlægen. Jeg kender det fra min egen hverdag og derfor kan det være rart at dyrlæge kan komme i hjemmet efter aftale og også i weekender uden ekstra beregning.

Transport er en udfordring

Derudover er der mange, der oplever, det kan være vanskeligt at transportere sit kæledyrdyr eller sig selv. Dyret forsvinder pludseligt, når transporttasken er stillet frem. Eller du kan som ejer være dårligt gående, have svært ved at køre bil/bus eller lign.

Sidste farvel

Det er svært at sige farvel. Jeg kender det selv fra mine egne dyr. Og det kan være svært for jer, som ejere, at vide, hvornår det er “nu”. I er altid velkomne ttil at ringe/skrive mhp denne vurdering. Jeg kommer gerne hjem og laver en vurdering og tager samtalen med jer.

Mange foretrækker at sige det sidste farvel i eget hjem, og hvor kæledyret får maksimal ro og tryghed. Og det giver også rigtig god mening. Selve proceduren handler om at give en sprøjte, så kæledyret falder i søvn og sover dejligt. Der er ingen smerter, men kæledyret oplever blot det får en god lur sammen med jer. Efterfølgende (5-10 min senere) giver jeg den sprøjte, som får kæledyret til at sove ind. Den gives i maven og kan ikke mærkes. Herefter går der 5-10 min, så holder hjertet op med at slå. Vejrtrækningen ophører forinden.

Det er en rigtig fin og udramatisk måde at tage afsked på, fordi der netop er tid, fred og ro. Jeg opfordrer altid til, at hele familien er med – men jeg forventer ikke noget ift, hvor meget/lidt man er tilstede. Nogle kigger væk, når den anden sprøjte gives; andre går ind i et andet rum, når jeres kæledyr sover ind. Der er ikke noget rigtigt og forkert, er min erfaring.

Derefter kan I vælge, om I foretrækker at begrave jeres kæledyr selv (1 m ned). Eller om I foretrækker, jeg tager den med mhp kremering. I kan vælge fælles kremering eller urnekremering samt få lavet askesmykker. Fælleskremering er, som navnet antyder sammen med andre dyr. Urnekremering er individuel, fordi I får en urne med asken i tilbage. Der findes tre typer af urner og er beskrevet under priser. Flere og flere vælger urnekremering, og det giver også god mening. Men det er individuelt. Al kremering foregår på Adas kæledyrskrematorium i Hedehusene.

 

Dette er blot eksempler på, hvornår det kan være rart, at dyrlægen kommer hjem til jer. Andre situationer kan være akut opstået sygdom, rådgivningsbehov eller noget helt sjette.

Om mig

Jeg hedder Cathrine Elmegaard Ræder og er 42 år. Jeg blev uddannet dyrlæge i 2010 og
læste forinden statskundskab. Jeg har åbnet Sydfyn- og Øhavets Mobildyrlæge i 2020, dels
fordi jeg er flyttet herover, dels fordi jeg nyder denne måde at arbejde på. Jeg har siden
2016 drevet en lignende mobilklinik, Vedbæk Mobildyrlæge, i storkøbenhavn.
Opstarten af denne lidt utraditionelle klinik i 2016 skyldtes, at jeg havde lyst til det i videst
muligt omfang blev på dyrenes præmisser; at jeg kommer til jeres kæledyr frem for
omvendt, og at der var bedre tid til dyrene.
I min fritid træner jeg og surfer med mine børn og kæreste – af samme grund har vi
sommerhus i Nordjylland, i Klitmøller. Min kæreste og jeg flyttede sammen i sommeren
2020 på Tåsinge og er en stor sammenbragt familie, bestående af vores i alt fire dejlige
drenge og vores to hunde; Rofus (skottehund) og Nynne (retrieverblanding). Vi planlægger
at udvide bestanden med en skottetæve i 2021 og satser på at opstarte et lille opdræt med
eget kennelnavn.